De Reest Multimedia doet drukwerk tot print per stuk

Ter gelegenheid van Open Bedrijvendag een kijkje bij het onlangs verhuisde De Reest Multimedia. Bij binnenkomst valt het oog meteen op een manshoge foto van frontman Bé Veen.

Elke keer kregen nieuwe groepen en groepjes een rondleiding door de verschillende afdelingen. De gasten werden opgevangen door de dames van de receptie en verbleven soms kort in de kantine als alle rondleiders onderweg waren. De drukkers demonstreerden verschillende machines.

Er werken er zeven mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, vier reguliere werknemers en natuurlijk Bé Veen en zijn vrouw Marie Veen-Bos. Ze hebben samen dus een elftal onder hun hoede. Misschien niet geheel toevallig voor een voetballiefhebber…

“We zijn gespecialiseerd in geniet gebrocheerd drukwerk”, aldus Veen. Inderdaad. Van een hele waslijst aan periodieken van allerlei verenigingen en kerken is op een magneetbord minutieus met gekleurde blokjes aangegeven wanneer ze gereedgemaakt moeten worden.

“Wat onderscheidt ons van een internetdrukker?” Daar wordt alles opgebouwd in full-colour. rood, zwart, geel en blauw, waardoor je ook af en toe kleurverschillen krijgt. “Bij ons kan dat niet, want wij drukken met PMS-kleuren”. Dat geldt voor de offset-druk met platen.

Verderop wordt digitaal drukwerk gedaan. Omdat er niet aflopend, helemaal tot de rand, geprint kan worden is er ook een ingenieuze snijmachine. Kinderen konden zo ter plekke een kleurboekje met eigen naam in ontvangst nemen. De omslag rolde uit de machines.

De Reest Multimedia kent een roerige geschiedenis, hiervan wort uitvoerig verteld in een speciale publicatie ter gelegenheid van de Open Dag na de verhuizing van het bedrijf naar de Roelof Brinkstraat. November 2018 staat zowel voor als achterin. Vers van eigen printer.

Van de nieuwe locatie heeft een L-vorm van het eerder door Brink Kantoormeubelen gebruikte gebouw in gebruik. De grote hal aan de oostzijde wordt gebruikt door de visfabriek (Eastern Fisheries). De ruimte is niet gekoeld, maar is voor opslag van allerlei emballage.

Lees ook: