Kijkje achter de schermen bij Brouwers Kleinmeubelen

Vanmiddag kreeg groep 7a/b een rondleiding bij Brouwers Kleinmeubelen Staphorst (BKS). Daar aangekomen werden de leerlingen door de eigenaar Jan Brouwer welkom geheten.

Het is belangrijk dat kinderen al vroeg kennis maken met verschillende soorten techniek. Daarom hebben diverse bedrijven in Staphorst besloten om leerlingen uit groep 7 van de basisscholen een kans te geven om een kijkje in het bedrijf te nemen. Van bestelling tot levering en alles wat daar tussenin zit.

De leerlingen kregen als inleiding een filmpje te zien, ook van een aantal andere bedrijven. Daarna kregen ze een rondleiding langs het productieproces. In de meubelmakerij werd hen getoond hoe een machine perfect de naam van hun school in een stuk hout graveerde. Zelf mochten ze allemaal in de spuiterij een plankje spuiten, dat zag er iets makkelijker uit dan het is. Ook het schrapen van het hout is een intensief werkje. Door het schrapen creëer je een hele natuurlijke look op de meubelen.

Het was een leerzame en interessante middag. Wie weet levert deze middag wel een toekomstige meubelmaker op. Op 17 november is het Open Bedrijvendag in Staphorst. Bij meer dan 30 bedrijven staan de deuren open voor een rondleiding, ook BKS doet hieraan mee.

Lees ook: