Gecertificeerd hardloopparcours voor `4 mijl van Staphorst`

Foto: Erwin Kreule

Op woensdagavond 22 augustus, de 3e Staphorstdag, zullen honderden hardlopers aan de start staan aan de Binnenweg en zal de strijd losbarsten om de podiumplaatsen in de diverse categorieën. Maar ook vele sportievelingen die het al een prestatie vinden om het rondje van 6,4 km te volbrengen, zullen aan de start staan.

In aanloop naar dit evenement, organiseert Fitnesscentrum inShape op dinsdagavond 14 augustus een clinic speciaal voor deelnemers aan deze 4 Mijl van Staphorst. Deze clinic start op het marktplein om 19.45 uur op de genoemde datum. De voorinschrijving is geopend tot en met maandag 20 augustus. Na-inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk maar is twee euro duurder en sluit een half uur voor de start.

De 4 Mijl van Staphorst begint met wedstrijden voor de jeugd. Om 19.00 uur starten de kinderen tot en met 4 jaar voor de MiniMijl, een wedstrijd over 200 meter. Om 19.30 uur is er de wedstrijd over 800 meter voor kinderen t/m 7 jaar. Om 19.40 uur is het de beurt aan de kinderen van 8 t/m 10 jaar op hetzelfde parcours. Voor de kinderen t/m 12 jaar wordt er een parcours van 1200 meter uitgezet. Zij starten om 19.40 uur.

Om 20.00 uur zal het startschot klinken voor de 4 mijl oftewel 6.437 meter. Het parcours is door de Atletiekunie nagemeten en gecertificeerd zodat deelnemers een officieel persoonlijk record kunnen lopen. Speaker Roel Poolman zal alle deelnemers de finish overpraten en het publiek op de hoogte houden van het wedstrijdverloop.

De 4 Mijl van Staphorst wordt georganiseerd door Loopgroep AG ’85 samen met een groot aantal vrijwilligers. Verscentrum Staphorst is een van de sponsoren van dit evenement. Goed eten is onmisbaar wil je hard kunnen lopen. Op bovenstaande foto is wethouder Bert Krale in actie te zien. Hij doet vaker mee met hardloopwedstrijden.

Lees ook: