Tjitze Oosterling wint wedstrijd van wethouder Krale

Op de actiedag van de Pieter Zandt vestiging Staphorst voor de Stichting Jafet is er inmiddels traditioneel een hardloopwedstrijd. Winnaar was evenals vorig jaar Tjitze Oosterling. Hij was een paar seconden sneller dan wethouder Bert Krale.

De vierde klassers, leraren en andere volwassenen vertrokken als eerste. Vervolgens de derde jaars, toen de tweedejaars. Daarna de brugklassers en als laatste mocht groep 8 vertrekken. In ieder geval de meesters Den Ouden en Hofman waren aanwezig om deze leerlingen aan te moedigen.

Opperhoofd Van Putten had de eer om de deelnemers in groepen met vaste tussenpozen te laten starten. Gadegeslagen door collega-bestuurder Wichers. Beide heren waren vanuit de hoofdvestiging van de Pieter Zandt in Kampen naar Staphorst afgereisd voor deze actiedag.

Binnen stonden twaalf vaste fietsen die gedurende 12 uren bereden werden door evenzoveel teams. Sommige spinningfietsen werden na een sessie even omgedraaid zodat de renners naar buiten konden kijken. Door enkele open ramen konden ze frisse buitenlucht inademen.

In en rondom de school was er een markt. `Laat het geld maar rollen vandaag`, aldus de spreekster. Meer daarover in het volgende bericht.

Lees ook: