Hardloopwedstrijd en spinning marathon bij Pieter Zandt

Volop drukte bij de Pieter Zandt Scholengemeenschap in Staphorst. Vanmorgen vroeg begon al de spinning marathon. Om half twee startte de hardloopwedstrijd. Vierhonderd leerlingen uit alle klassen deden mee. Ook 23 basisschoolleerlingen hadden zich aangemeld. Op het plein was een markt.

dscn5964Wethouder De Jong mocht de deelnemers wegschieten. Het pistool weigerde diverse keren. Gelukkig zat op de megafoon een sirene waarmee ook het startsignaal gegeven kon worden. De route was 3,8 kilometer lang.

Tjitze Oosterling en Chiel Lekkerkerker uit klas 4 wonnen ex aequo. In de laatste bocht kwamen deze twee snelste lopers in botsing doordat ze elkaar letterlijk op de hielen zaten. Tjitze krabbelde op en liep door tot net over de finish alwaar hij ter aarde viel. Chiel kwam even daarna over de streep. Ze kregen een gedeelde eerste plaats.

Bernard de Lange kreeg ook een prijs uitgereikt. De laatste categorie waren de basisschoolleerlingen uit groep acht. Dat was duidelijk ook de kleinste groep. Daarvan ging Daan Huls uiteindelijk met de eer strijken. In de bovenstaande videobeelden zie je de eerste lopers binnenkomen.

De twee leerlingen met de hoogst aangebrachte sponsorbedragen van respectievelijk 252 euro en 202 euro, en de vier dames van de ook financieël opzicht succesvolle spinningmarathon krijgen een rondvlucht boven Staphorst aangeboden.

Er moet nog even flink geteld en geturfd worden, maar het is wel zeker dat de grote actiedag die scholengemeenschap Pieter Zandt in Staphorst woensdag hield voor Jafet 10.000 euro heeft opgeleverd.

Vorig jaar hielden leerlingen voor het eerst een grote actiedag voor de Stichting Jafet met een hardloopwedstrijd over 3,8 kilometer rondom de school en een markt op het plein. De actie bracht toen 5900 euro op.

Woensdag was de tweede editie van de actiedag, met een nieuw element: een spinningmarathon. Acht leerlingenteams, twee docententeams en een ouderteam startten om 5 uur met een spinningmarathon. Teams, alle bestaande uit drie personen, fietsten de klok rond. Om 17.00 uur woensdagmiddag zat de marathon erop. Elk deelnemer had vier uur op de fiets gezeten. Het leverde rond de 5000 euro op. Degenen met de meeste kilometers in de benen waren Stefan Kuiper, Corné de Waerdt en Arjan Hoeve.

 

Het is vanaf nu een traditie op Scholengemeenschap Pieter Zandt in Staphorst: een grote actiedag voor een goed doel dat past bij de identiteit met een hardloopwedstrijd, een grote markt en een spinningmarathon.

Stichting Jafet steunt het werk van Janneke Galvao-Hulst uit Staphorst en haar man Fernando. Het echtpaar werkt met een team van vrijwilligers in de sloppenwijken Manguihos en Pedra Lisa van de miljoenenstad. Arme kinderen ondersteunen en tegelijkertijd het evangelie verkondigen, dat is het doel.

Lees ook: