Toch hardloopevenement op derde Staphorstdag 2016

De Staphorst Run in 2015 in volle gang
Foto: Jan Timmerman

Nadat de organisatie van de Staphorst Run er geen heil in zag om dit jaar dit evenement te organiseren staken een aantal vrijwilligers van het eerste uur de koppen bij elkaar.

Na overleg met de organisatie van de Staphorst Run en met ondersteuning van Loopgroep AG’85 wordt er nu toch een hardloopevenement georganiseerd: de 4 Mijl van Staphorst. Een nieuwe naam maar het parcours en de afstanden blijven hetzelfde.

Op woensdagavond 17 augustus, de 3 e Staphorstdag, zullen honderden hardlopers aan de start staan aan de Binnenweg en zal de strijd losbarsten om de podiumplaatsen in de diverse categorieën. Maar ook vele sportievelingen die het al een prestatie vinden om het rondje van 6,4 km te volbrengen, zullen aan de start staan.

De 4 Mijl van Staphorst begint met wedstrijden voor de jeugd. Om 19.00 uur starten de kinderen t/m 7 jaar voor een wedstrijd over 800 meter. Om 19.15 uur is het de beurt aan de kinderen van 8 t/m 10 jaar op hetzelfde parcours. Voor de kinderen t/m 12 jaar wordt er een parcours van 1200 meter uitgezet. Zij starten om 19.35 uur.

Om 20.00 uur zal het startschot klinken voor de 4 mijl oftewel 6.437 meter. Speaker Herman Weening zal alle deelnemers de finish overpraten en het publiek op de hoogte houden van het wedstrijdverloop.4mijl-staphorst-route

Via de website kan men zich alvast inschrijven. De voorinschrijving is geopend tot en met maandag 15 augustus. Na-inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk maar is twee euro duurder en sluit een half uur voor de start.

Lees ook:

Dossier: