Rouveen loopt 5000 euro bij elkaar voor Open Doors

Foto: Streeknieuws

De eerste Running4Hope die vrijdagavond plaatsvond in Rouveen heeft 5000 euro opgebracht voor Open Doors. Een enorm succes. Er komt volgend jaar een zeker een tweede editie.

Rouveen en Staphorst hielden vrijdag de Nacht van Gebed in het Dienstgebouw. Wat is er mooier dan op deze vrijdagavond een sponsorloop te houden voor Open Doors, de christelijke organisatie die de Nacht van Gebed mogelijk maakt en die zich wereldwijd inzet voor vervolgde christenen, zo dacht een aantal Rouveners en loopliefhebbers.

Vrijdagavond was het zover. Vier Engelse mijlen rennen door het dorp, Running4Hope. Een echte wedstrijd, maar toch ook weer niet. Winnen is leuk, maar vrijdagavond stond vooral het goede doel voorop. 25 Vrijwilligers maakten alles mogelijk. Deelnemers legden 9 euro in om mee te doen. Velen lieten zich daarnaast sponsoren.EKrun4hope2

Het hele dorp was uitgelopen om lopers aan te moedigen. Ze liepen een parcours door de dorpskern. Lekker weer, veel deelname en veel toeschouwers die de deelnemers trakteerden op een warm applaus als ze voorbij kwamen. Start en finish waren in de Goudenregenstraat.

Bert de Boer won, gevolgd door Henry Visscher en André Brakke. Bij die dames won Carolien Smit, gevolgd door Sabine Hol en Willeke Dunnink. Er deden in totaal 220 lopers mee, 145 volwassenen en 75 kinderen. De eerste groep liep vier Engelse mijlen door het dorp, de kinderen deden 900 meter.

EKrunhope

Het is een evenement dat volgend jaar zeker een vervolg krijgt. “Een ongelooflijk succes”, aldus Henk Hokse, een van de organisatoren. Open Doors gebruikt het geld voor de hulp aan vluchtelingen in Irak en Syrië.

Lees ook:

Dossier: