Vanavond bidden voor vervolgde christenen en vervolgers

Foto: Open Doors

Vanavond (20 mei 2016) bidden christenen voor de vervolgde kerk en hun vervolgers. ‘Heb je vijanden lief’ is het thema van de Nacht van Gebed die  de werkgroep Open Doors Rouveen / Staphorst organiseert.

Dit jaar staat de organisatie nadrukkelijk stil bij degenen die vervolgen. Islamitische Staat, Boko Haram, Al-Shabaab, maar ook dictators als Kim Jong-Un van Noord-Korea en Isaias Afewerki van Eritrea. De opdracht van de Heere Jezus uit Matteüs 5:43: ‘Hebt uw vijanden lief’ is daarbij de inspiratie.

De werkgroep Open Doors Staphorst/ Rouveen geeft gehoor aan die oproep voor gebed. In Rouveen komen christenen bij elkaar om tijdens de Nacht van Gebed te bidden. Allen zijn van harte welkom. De avond wordt georganiseerd door meerdere kerken en vindt plaats in het hervormd dienstgebouw in Rouveen.

Er wordt gebeden voor christenen uit Irak, Tunesië, Eritrea, Soedan, Nigeria, Colombia, India, Noord-Korea, Vietnam. Van enkele landen is er een kort filmfragment met bijbehorende gebedspunten waar gezamenlijk voor wordt gebeden.

Deze avond is een medewerker van Open Doors die in het eerste blok vanaf 21.00- 22.30 uur meer gaat vertellen over de vervolgde kerk, toegespitst op het Midden-Oosten en Irak. Vervolgens is er vanaf 22.30- 23.30 uur een tweede blok met gebed, zang en filmfragmenten.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen