Hardlopers verdienen geld voor Beleefpad in Staatsbossen

Negentig  hardlopers hebben zaterdagochtend in de Staatsbossen van Staphorst genoten van bos en hei én geld verdiend voor het bos.

Staatsbosbeheer en hardloopzaak Run2Day bundelden hun krachten. Samen zetten ze een uitdagend parcours uit voor de echte trailliefhebber. De deelnemers betaalden allemaal 15 euro om mee te doen. Dit geld komt ten goede aan de restauratie van het Beleefpad voor de jeugd in de boswachterij.

Het was flink koud en hier en daar nog nat. Toch waren de deelnemers zeer tevreden over de uitdagende route. Bovendien liepen ze zichzelf warm. Als beloning voor hun inspanning, kregen ze allemaal een mok. Een trail is anders dan gewoon hardlopen. Het is ‘off the road’, door bos en hei. Bovendien is er geen wedstrijdelement gekoppeld aan een trail. Je loopt tegen jezelf en tegen de omstandigheden.

Het was de tweede keer dat Staatsbosbeheer en Run2day een trail hielden. In november deden ze dit ook al in de Olde Maten tussen Staphorst en Zwartewaterland. Toen deden er 150 lopers mee en ook toen was het geld voor voorzieningen in dit cultuurlandschap. Op 9 juli is de derde trail van Run2Day en Staatsbosbeheer. Dan in de Weerribben. De start is in Ossenzijl.

Lees ook:

Dossier: