Parcours Munnikenslagloop Rouveen officieel opgemeten

Foto: Erwin Kreule

Op woensdag 22 juni 2016 is Rouveen weer het decor van de inmiddels 33e editie van de Munnikenslagloop. Nieuw dit jaar is dat het parcours van zowel de 5 als 10 km officieel is opgemeten en gecertificeerd door de Atletiekunie.

Op de wedstrijddag kan vanaf 17.30 uur tot 20 minuten voor de wedstrijd worden ingeschreven in de voetbalkantine van SC Rouveen. Ook vele plaatselijke favorieten zullen hier aan de start verschijnen.

Deze klassieker op de hardloopkalender van de Atletiekunie kent inmiddels nationale bekendheid. In de afgelopen jaren zijn er verschillende wedstrijden gekomen en ook weer gegaan. Maar de Munnikenslagloop is altijd gebleven.

Door de combinatie van het mooie stratenparcours, de enthousiaste bevolking en de uitstekende samenwerking tussen Loopgroep AG ’85 en AV De Sprinter is zowel het recreatieve als het wedstrijdprogramma elk jaar weer een succes.

Al jarenlang is het deelnemersveld ruim boven de 400 en komen nationale en internationale (sub)toppers aan de start. Om 18.30 uur beginnen de jeugdafstanden met een 800, 1600 en 2400 meter. Het hoofdnummer wordt traditiegetrouw gevormd door de 10 en de 5 kilometer, de 10 km start om 19.30 uur en de 5 km start 5 minuten later om 19.35 uur.

Dit jaar is er weer een mooie prijzentafel beschikbaar en is er een bonus beschikbaar voor het breken van het parcoursrecord op de 10 km. Het parcours is autovrij en de gehele omlijsting wordt verzorgd door de ervaren speaker bij atletiekevenementen, Herman Weening.

Naast bekers en herinneringen zijn er dit jaar ook prachtige prijzen te winnen door middel van de verloting op startnummers. Bovendien ontvangt elke jeugdige deelnemer een herinnering, terwijl de deelnemers aan de 5 en 10 km een gratis verfrissing kunnen nuttigen in de kantine.

Lees ook:

Dossier: