Eerste samenzangavond met Zangavond naar de Zondag

Foto: Henrike Hofstede

Op zaterdag 14 oktober hoopt de stichting Zangavond naar de Zondag Staphorst (voorheen stichting Zingend naar de Zondag Staphorst) haar eerste samenzangavond van het seizoen 2017 / 2018 te organiseren.

Deze zangavond wordt D.V. gehouden in Kerkgebouw De Bron, Churchilllaan 2 te Staphorst (audio). Aanvang: 19.00 uur (kerk open om 18.30 uur). De entree is vrij (wel een collecte voor de onkosten). De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Menno Akse Orgel, Sabine Kroes Bugel en Marieke Kroes Trompet. Er is een korte overdenking die wordt gehouden door Klaas Kuiper.

Stichting Zingend naar de Zondag Staphorst, die sinds jaren in het winterseizoen maandelijks een  zang- en samenzangavond organiseerde, heeft haar activiteiten gestopt. Een groot aantal vrijwilligers alsmede enkele trouwe bezoekers van die avonden hebben de handen ineen geslagen om deze zangavonden, als opmaat voor de zondag, voor Staphorst en omgeving te behouden. Hiervoor hebben zij de interkerkelijke stichting Zangavond naar de Zondag opgericht.

Deze stichting heeft zich tot doel gesteld om in het winterseizoen maandelijks een zang  en/of samenzangavond te organiseren. Naast zangavonden met optredens van koren zullen er ook enkele samenzangavonden worden georganiseerd. Naast orgel en piano wordt ook gezocht naar andere vormen van muzikale begeleiding.

De stichting wil graag wensen die vanuit de bezoekers worden ingebracht betrekken bij de invulling van deze avonden. Het samen zingen van inspirerende en vertrouwde liederen verbindt.  Met deze eerste samenzangavond ( voor elk wat wils ) hoopt de nieuwe stichting haar activiteiten op te starten.

Lees ook: