Avontuurlijke prijzen bij feestelijke heropening van SJOS

Foto: Harm Brand

D.V. zaterdag 10 november heropent SJOS na een grondige vernieuwing vanaf 21:00 uur haar deuren voor jongeren vanaf 14 jaar. Op deze avond zijn vele avontuurlijke prijzen te winnen.

Het gaat om de volgende prijzen: Acht keer ballonvaart voor 2 personen. Twee keer escaperoom met je vrienden. Twee keer een rit in een sportieve auto. Twee kartarrangement met je vrienden. Mede mogelijk gemaakt door Bedrijven in Staphorst. Op de aankondigingsaffiche staat vuurwerk vermeld, het lijkt een vurig spetterende opening te worden.

https://www.facebook.com/271124599657354/videos/424681178064870

Op deze heropeningsavond wordt tevens een nieuw logo en huisstijl gepresenteerd.  Op zaterdag 13 oktober 2018 was het SJOS-gebouw voor het laatst in oude stijl geopend. SJOS is de afkorting van Stichting Jongeren Ontmoeting Staphorst;  een christelijke uitgaansgelegenheid voor jongeren vanaf ongeveer 14 jaar. Het doel is om op een verantwoorde manier een leuke en gezellige avond te hebben.

Op zaterdagavond 6 oktober 2018 vond de Bratwurstavond van SJOS plaats. Onder het genot van een Bratwurst konden SJOS bezoekers hun stem uitbrengen voor een naamswijziging bij SJOS. De bezoekers konden kiezen uit een lijst met vijf namen. Na een spannende eerste ronde, waar twee duidelijke favorieten naar boven kwamen, moest een tweede ronde de beslissing brengen. Na deze tweede ronde kwam de huidige naam SJOS als winnaar uit de bus.

Het idee voor de oprichting van SJOS is ontstaan in 2000. De Stichting Jongeren Ontmoeting Staphorst (SJOS) is op 9 juli 2001 opgericht. De stichting heeft een ANBI-status. In januari 2002 is SJOS gestart in de kantine van Troost houtbewerking aan de Industrieweg te Staphorst.

De eerste jaren waren bedoeld als proefperiode. Toen tijdens deze proefperiode bleek dat SJOS elke zaterdagavond zo’n 80-100 bezoekers trok, werd er vanaf 2003 gezocht naar een nieuwe, definitieve locatie. In december 2005 werd overeenstemming bereikt met de gemeente. De hoek Ebbinge Wubbenlaan – Viaductweg werd als definitieve locatie gekozen.

Er werden verschillende acties op touw gezet om het gebouw te kunnen financieren. Verder zijn er veel giften van de kerk, van bedrijven en particulieren binnen gekomen, zodat er een mooi gebouw geplaatst kon worden. Het gebouw is vervolgens met de hulp van veel vrijwilligers gebouwd. Vanaf augustus 2007 is het gebouw gereed.

Het gebouw is ook te huur voor vergaderingen of kleine familiebijeenkomsten (verjaardag, verloving, jubilea, enzovoorts). Daarbij geldt dat de huurder zelf voor de consumpties en voor de organisatie zorgt. Er is wel altijd iemand aanwezig namens de SJOS om het een en ander in goede banen te leiden.

Lees ook: