CU presenteert lokaal actieplan `Waardig ouder worden`

Foto: CU Staphorst

ChristenUnie Staphorst heeft zaterdag 10 maart het actieplan ‘Waardig ouder worden’ gepresenteerd. Het actieplan richt zich er onder meer op om de eenzaamheid onder ouderen te bestrijden, te zorgen voor goede woningen en mantelzorgers te ondersteunen.

Het eerste exemplaar van het actieplan werd overhandigd aan Geertrui Balkenende van Stichting Welzijn Staphorst. Deze stichting houdt wekelijks een koffieochtend in De Buurtstee waar ouderen elkaar ontmoeten.

Lijsttrekker Alwin Mussche hoopt dat ook andere partijen het lokale actieplan ‘Waardig ouder worden’ willen ondertekenen: “We weten dat ouderdom gepaard kan gaan met kwetsbaarheid en afhankelijkheid. Wij willen ons inzetten voor onze senioren zodat ze in onze gemeente waardig oud kunnen worden. Ik roep de andere partijen op zich hierbij aan te sluiten en ook dit actieplan te ondertekenen.”

Het actieplan bevat een lokale vertaling van het landelijk manifest met dezelfde naam. Dit manifest stelde de ChristenUnie vorig jaar op met Omroep Max en de ouderenbonden. Meerdere partijen hebben zich daarna verbonden aan het manifest, waardoor het ook is opgenomen in het regeerakkoord.

De lancering van het actieplan vond plaats tijdens een bezoek van de kandidaten van de ChristenUnie aan De Seringenhof in Rouveen. Op deze locatie verrezen een aantal jaren geleden woningen met functies voor wonen, welzijn en zorg voor senioren.

Lees ook:

Reacties

article
28352
CU presenteert: `Waardig ouder worden`
ChristenUnie Staphorst heeft zaterdag 10 maart het actieplan ‘Waardig ouder worden’ gepresenteerd. Het actieplan richt zich
https://staphorst.nieuws.nl/entertainment/28352/cu-presenteert-lokaal-actieplan-waardig-ouder-worden/
2018-03-13T11:02:31+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2018/03/13105750/Overhandiging-actieplan-Waardig-ouder-worden.jpg
christenunie, ouderen, rouveen, welzijn
Entertainment