Geertrui Balkenende verzorgt ouderenmiddag in De Bron

Foto: Welzijn Staphorst

Op uitnodiging van de diaconie van Gereformeerde Kerk De Bron verzorgde Geertrui Balkenende van Stichting Welzijn Staphorst (SWS) dinsdagmiddag 14 november een seniorenmiddag.

De senioren gaven na afloop aan een gezellige middag te hebben gehad. ‘Het was niet alleen informatief maar ook erg gezellig’. SWS wil ook graag andere kerken bezoeken. ‘In onze gemeente zijn kerken een groot onderdeel van de samenleving, we vinden het belangrijk om met hen samen te werken’ zegt Geertrui Balkenende.

Geertrui is medewerker seniorenwerk bij SWS en gaf een boeiende presentatie over de werkzaamheden van de stichting. Veel bezoekers bleken wel enigszins bekend te zijn met SWS maar hadden niet in de gaten hoe omvangrijk de taken van de welzijnsstichting zijn. Ze vertelde iets over eenzaamheid, vrijwilligerswerk, ouderenwerk en de vele ontmoetingsactiviteiten die SWS organiseert.

Na de presentatie gaf ze op een interactieve manier enkele voorbeelden van activiteiten. De bezoekers werden in groepen verdeeld en aan de hand van door SWS gemaakte ‘kletspotten’ gingen ze met elkaar in gesprek. In de potten zaten allerlei vragen, de zogenaamde ‘tea topics’ die je tegenwoordig op de Pickwick theezakjes ziet staan. Op die manier kwamen er interessante gesprekken op gang.

Daarna werd er nog een spreekwoorden spel gespeeld aan de hand van een grote tekening waarin spreekwoorden verwerkt waren. De bezoekers gingen er fanatiek mee aan de slag. Tot slot werden er nog wat oud-Hollandse liederen gezongen. Toen bleek het alweer tijd voor dominee Van der Meulen om de seniorenmiddag af te sluiten met gebed en het gezamenlijk zingen van liederen.

Lees ook:

article
26172
Balkenende verzorgt ouderenmiddag Bron
Op uitnodiging van de diaconie van Gereformeerde Kerk De Bron verzorgde Geertrui Balkenende van Stichting
https://staphorst.nieuws.nl/entertainment/26172/geertrui-balkenende-verzorgt-ouderenmiddag-bron/
2017-11-17T08:46:38+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2017/11/17084611/De-Bron-2.jpg
kerken, welzijn
Entertainment