Theezakjes brengen gesprekken met wethouder op gang

Foto: Gemeente Staphorst

Stichting Welzijn Staphorst organiseerde in het kader van de Week tegen Eenzaamheid theemiddagen in de gemeente Staphorst. Donderdagmiddag 29 september ging wethouder Jaspers Faijer mee op de thee.

Bij d’Olde Skoele in Rouveen werd tussen 14.00 en 16.00 uur een theemiddag georganiseerd. Tijdens de middag werden aan elkaar vragen gesteld door middel van de Pickwick ‘teatopics’, vragen aan het labeltje van een theezakje. “Het was bijzonder om met elkaar in gesprek te gaan op deze manier”, aldus Wethouder Jaspers Faijer.

20160930-theemiddag-groepsfoto

“De teatopics vergemakkelijkten het gesprek. Je komt op onderwerpen waar je anders niet op komt. Een van de vragen was: Wie heeft een keer iets heel belangrijks voor je gedaan? Toen kreeg het gesprek echt een persoonlijk karakter.” Het ging om een gezellige ontmoeting onder het genot van een kop thee.

De bedoeling was om aandacht te krijgen voor mensen die eenzaam zijn. Op een simpele manier kun je die eenzaamheid doorbreken, bijvoorbeeld door mensen op de thee uit te nodigen.

Lees ook: