Vijfentwintig senioren ontwikkelen hun fietsvaardigheid

Op donderdag 14 april 2016 namen 25 senioren met hun elektrische fiets deel aan de vaardigheidstraining. Een training georganiseerd door Stichting Welzijn Staphorst (SWS) samen met gemeente Staphorst, gericht op verbetering van de verkeersveiligheid van senioren en bevordering van het fietsgebruik.

Via een knooppuntenroute naar Rouveen en de Boswachterij werd de eindbestemming het Dienstencentrum weer bereikt.

Om 09.00 uur werden in het Dienstencentrum alle deelnemers en vrijwilligers hartelijk welkom geheten door mevrouw Bal van de SWS. Vervolgens opende wethouder De Jong de trainingsdag en vertelde over de vele nieuwe technische mogelijkheden die er tegenwoordig zijn. Hij wenste iedereen een leerzame en fijne fietstocht toe. Daarna gaf de heer van ’t Noordende uitleg over de dagindeling.

Om 9.15 uur trok iedereen een oranje veiligheidshesje aan om vervolgens op de fiets te stappen. De eerste stop was op de gemeentewerkplaats waar uitleg werd gegeven over de dode hoekproblematiek. Men mocht zelf achter het stuur van een vrachtwagen gaan zitten om te ervaren wat een chauffeur wel en niet kan zien. Het zicht naast en achter de vrachtwagen bleek vaak minder te zijn dan verwacht.

Na de lunch werden de verkeersvragen die ’s ochtends onderweg zijn gesteld behandeld en bekeken wie deze quiz het beste heeft gedaan. Ook schoof ook de plaatselijke wielervereniging WTC aan. Fietsproblemen die er mogelijk zijn tussen verschillende fietsers werden besproken en de wijze waarop WTC hier aandacht aan besteed. De training werd afgesloten met het uitdelen van deelnemerscertificaten.

Lees ook: