Scheidend raadslid Dik Vedder spreekt zich uit

Foto: Beeldcitaat RTV Oost

Het venijn zat hem in de staart bij de toespraak van Dik Vedder. In het eerste deel spreekt hij zelf nog luchthartig over zijn vergunning om ‘de grootst mogelijke onzin’ uit te kramen. Wat heeft hij eigenlijk allemaal gezegd? Beluister het hieronder.

Na diverse toespraken van (oud-)raadsleden gaf de burgemeester hem het laatste woord, en aan het eind van dat eerste deel acht hij hem ook de ‘juiste man op de juiste plaats’. Beluister hieronder het eerste deel.

In het tweede deel, ’tot slot’, wilde hij nog iets meegeven aan de raad. Als eerste uitte hij zijn zorgen over de verhouding tussen provincie en gemeente. Als tweede de hoofdpijndossiers, die ook hem vele hoofdbrekens en frustratie bezorgd hebben.

Hij gaf zijn analyse van het probleem. Daarin komen de overige leden van het college er minder goed vanaf. Twee leden zonder politieke ervaring en die kiezen voor (juridische) zekerheid. Een derde die ‘zeer goed juridisch is onderlegd’. In het verband van de toespraak een verkapt verwijt.

De volgende dag verscheen een verslag van een opengehartig gesprek opgetekend door Eelco Kuiken van Streekredactie naar aanleiding van zijn afscheid. Toen waren de poppen aan het dansen. Alwin Mussche (CU) en Jacob Spiker (CDA) kwamen allebei met een verklaring.

RTV Oost kwam naar aanleiding van de commotie bij hem op bezoek. Tegenover hen zet hij zijn punten en bewaren nogmaals uiteen. Het meest stak hem dat een jaar geleden het externe onderzoek waartoe besloten was, er uiteindelijk nooit gekomen is.

In het vorige zomerreces was er ambtelijke arbeid om dat onderzoek mogelijk te maken. Dit zomerreces kunnen de tegenstanders daarvan aan introspectie doen. De vroegere dorpsagent en beroepsstoffeerder heeft zijn bijdrage geleverd.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen