Nieuwjaarsreceptie 2019 met deskundigen en pianomuziek

Op de nieuwjaarsreceptie van 2 januari mocht het college ruim 200 inwoners verwelkomen in het gemeentehuis. Velen maakten van de gelegenheid gebruik om elkaar het beste te wensen voor 2019. De muziek op deze avond werd verzorgd door de 14-jarige pianist Roderick van Arnhem.

Na een welkomstwoord en terugblik op 2018 hield burgemeester Segers een toespraak over ‘Positieve gezondheid’. Hij vroeg in het bijzonder aandacht voor de alcohol- en drugsproblematiek in de gemeente. Hij riep aanwezigen op om – in het belang van de Staphorster samenleving – niet weg te kijken.

“Ik doe een appél op inwoners om juist te spreken, aan te spreken en de helpende hand te bieden. Laten we met elkaar jongeren én ouderen goed voorlichten, wijzen op de gevaren en perspectief bieden”, aldus burgemeester Segers. Vandaar de groene appelhouder met appel voor alle bezoekers

Rezi Pezeshki Nia (huisarts in Rouveen), Bert Bouwman (vrijwilliger bij de brandweer en werkzaam als verpleegkundige op spoedeisende hulp) en Nick Eggen (eigenaar horecagelegenheid) werden op het podium uitgenodigd om hun ervaringen te delen rondom de alcohol- en drugsproblematiek.

Komend jaar blijft de gemeente zich richten op een gezond Staphorst met bewegen en sport, recreatie, maar ook op een gezonde levensstijl met meer preventie op het gebied van alcohol en drugs. Het college kijkt terug op een avond vol met mooie gesprekken, ontmoetingen en contacten.

Lees ook: