Sponsorloop spoed-team van Isala rent door Rouveen

Het Isala-team heeft zin in de SGO-run
Het Isala-team heeft zin in de SGO-run
Foto: Isala

16 ziekenhuizen doen zaterdag 16 september mee aan de 75 kilometer lange sponsor-estafetteloop, waaronder Team Isala. Om 8.30 uur start de spetterende warming-up, om de spieren op de warmen en de sfeer erin te krijgen. Om 9 uur geeft Ina Kuper, lid van de Raad van Bestuur van Isala het startsein.

De hardlopers zijn deze dag te herkennen aan een paars shirt. Iedere hardloper wordt begeleid door een fietser, deze is goed herkenbaar vanwege het witte Isala uniform. Kom ons vooral aanmoedigen 16 september bij de start om 8.30 uur of onderweg. Het parcours gaat via Isala Diaconessenhuis in Meppel naar het ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen. Bekijk hier de af te leggen route

Het estafetteteam van de SEH’s van Isala Zwolle en Isala Diaconessenhuis start voor de hoofdingang van Isala in Zwolle en bestaat uit artsen, verpleegkundigen en medewerkers van de ambulancedienst. Eén team, net als in de dagelijkse praktijk. Alle hardlopers lopen 7,5 kilometer.

Meer geld voor onderzoek, dat is in het kort wat de Spoedeisende Hulp-medewerkers willen bereiken tijdens de landelijke SGOrun. Het Spoedeisende Geneeskunde Onderzoeksfonds ondersteunt wetenschappelijk onderzoek op de Spoedeisende Hulp om zo de kwaliteit en patiëntveiligheid te vergroten.

Britt van der Kolk, SEH-arts in opleiding en organisator: ‘Bijna iedereen is wel eens bij de Spoedeisende Hulp geweest, voor zichzelf of voor iemand anders. Daarom hoop ik dat nog meer mensen ons willen steunen. Iedere euro is welkom en iedere euro wordt goed besteed. De stichting SGOfonds bestaat alleen uit vrijwilligers, dus niets blijft aan de strijkstok hangen.’

Rosa Negenborn, basisarts en medeorganisator: ‘Ik hoop dat wij met alle ziekenhuizen samen een mooi bedrag kunnen binnenhalen zodat we onderzoek naar spoedzorg een extra stimulans kunnen geven. We hebben leuke contacten met sponsors. Het ziet er naar uit dat we meer ophalen dan vorig jaar (26.000 euro).

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen