Negende Noorderboogloop voor medewerkers op 16 juni

Foto: Zorgcombinatie Noorderboog

Dinsdagavond 16 juni wordt voor de negende keer de Noorderboogloop georganiseerd. Dit is een sportief evenement voor alle medewerkers en introducés van Zorgcombinatie Noorderboog die willen wandelen, hardlopen of fietsen. De start van de verschillende onderdelen is op de parkeerplaats van het Diaconessenhuis in Meppel.

De Noorderboogloop wordt georganiseerd in het kader van een ‘fit’ Noorderboog. Dit jaar doen ruim honderd deelnemers mee. De wandelaars gaan om 17.30 uur van start voor een tocht van 10 of 12 kilometer door de mooie omgeving van Meppel. De hardlopers starten om 19.00 uur en kunnen kiezen uit een afstand van 4, 8 of 16 kilometer rond het Diaconessenhuis en langs de Hoogeveense vaart. Daarnaast is er een estafette waarbij vier keer vier kilometer wordt afgelegd. De fietsers gaan ook om 18.30 uur van start op de racefiets voor een tocht van ongeveer 60 kilometer.

De Noorderboogloop wordt georganiseerd voor én door medewerkers. Volgens één van de organisatoren, Judith Pit, zijn er verschillende redenen om dit evenement te organiseren. “Het heeft een positief effect op de sfeer en gezondheid binnen de organisatie. We creëren een teamgevoel en motiveren elkaar door te laten zien dat we met veel plezier een vitale leefstijl kunnen hebben. Bewegen is leuk!”