Oude damesvoetballers bezoeken nieuwe accommodatie

Officieel is de SC Rouveen opgericht in 1971. Hier voorafgaande was er in Rouveen al een team actief in een “wilde” competitie. Oftewel zo af en toe een wedstrijdje voetballen. Niet in KNVB-verband. Dit team bestond uitsluitend uit dames, die graag samen een balletje wilden trappen.

Grondlegger van dit team was (de inmiddels al enige jaren geleden overleden) Bonne Flokstra. Eerste trainer van dit team was Harm Wierenga (inmiddels ook al overleden). Deze “bron” van de SC Rouveen bracht een bezoek aan de nieuwe accommodatie van de SC Rouveen.

Nu de officiële openingsdatum van de geheel vernieuwde accommodatie vastgesteld is op vrijdag 31 maart aanstaande, heeft het bestuur gemeend op zoek te moeten gaan naar de speelsters van het eerste uur van de D.V.R. (Dames Voetbal Rouveen) en deze uit te nodigen voor een speciale bijeenkomst in het nieuwe gebouw.

Het overgrote deel van dit team gaf hieraan gehoor en kon elkaar naar jaren niet meer gezien of gesproken te hebben, elkaar weer eens ontmoeten. Ze werden hierbij welkom geheten, toegesproken en rondgeleid door de voorzitter van de vereniging, Jan Carlo Bos en de voorzitter van de Nieuwbouwcommissie, Roelof Huisman.

Hieraan voorafgaand werden ze aan de tand gevoeld door regioverslaggever Eelco Kuiken. In een “ondervraging” van ongeveer een uur werden diverse herinneringen, anekdotes, gebeurtenissen uit de oude tijd opgehaald en besproken. Een verslag hiervan zal een dezer dagen zeker in de regionale pers verschijnen.

Na de rondleiding door het nieuwe gebouw werd er onder het genot van een hapje en drankje nog lange tijd door de dames nagebabbeld.

Lees ook:

Dossier: