Tweehonderd veteranen kregen de witte anjer opgespeld op bijeenkomst

Foto: Burgemeester Alssema

De gemeenten Meppel, Staphorst, Steenwijkerland, Westerveld en Zwartewaterland organiseerden op woensdagmiddag 24 juni een veteranenbijeenkomst in de Meenthe te Steenwijk.

Ongeveer tweehonderd veteranen en introducees uit deze 5 gemeenten woonden de bijeenkomst bij en kregen de witte anjer opgespeld. Uitgenodigd waren inactieve veteranen of veteranen in actieve dienst die gediend hebben tijdens oorlogs- of vredesmissies. De bijeenkomst werd georganiseerd in de week voorafgaand aan de landelijke veteranendag op zaterdag 27 juni. Dit als blijk van erkenning en waardering voor de veteranen.

De veteranen werden om 16.30 uur welkom geheten door burgemeester Marja van der Tas van Steenwijkerland. Gastspreker was brigadegeneraal buiten dienst Hijlco Komen. Ook de burgemeesters van de vijf gemeenten waren bij de bijeenkomst aanwezig, evenals een vertegenwoordiger van de 43e gemechaniseerde brigade van de Koninklijke Landmacht, gevestigd in de Johannes Postkazerne in Havelte. De stichting Veteraan en Thuisfront verleende eveneens medewerking aan deze middag.

 

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen