Wil je Politiek Actief worden? Volg Gratis Zomercursus in Zwolle

Foto: Google Streetview

Voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden en voor iedereen die wil weten hoe je invloed kunt uitoefenen op de besluitvorming, is de gratis zomercursus ‘Politiek Actief’. De cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek.

Hiermee hoopt de gemeente inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid. De cursus Politiek Actief is een initiatief van de gemeente Zwolle, maar is ook bedoeld voor inwoners uit onder andere de gemeente Staphorst.

Programma
De cursus bestaat uit drie avondbijeenkomsten en wordt verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat.
Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Ook krijgen deelnemers een training in debatteren en lobbyen bij een gemeente. Gastdocenten geven presentaties en de deelnemers ontmoeten lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

  •   Bijeenkomst 1: maandag 17 augustus 2015, 17.00 tot 22.00 uur;
  •   Bijeenkomst 2: dinsdag 18 augustus 2015, 19.00 tot 22.00 uur;
  •   Bijeenkomst 3: woensdag 19 augustus 2015, 17.00 tot 22.00 uur.

Aanmelden
De cursusbijeenkomsten vinden plaats in het Stadhuis van Zwolle, Grote Kerkplein 15. De cursus is gratis. Wel wordt van de deelnemers verwacht dat ze het gehele programma volgen.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen