Loopgroep rent voor Belevingspad in de Zwarte Dennen

Foto: Jaco Hoeve Fotografie

Aanstaande zaterdag 17 oktober organiseert Loopgroep AG’85 de tiende editie van de Zwarte Dennen Cross, een crossloop rondom het recreatiegebied De Zwarte Dennen.

Het hardloopevenement trekt al jaren veel deelnemers uit heel Nederland. Vele toppers hebben al eens aan de start gestaan zoals bijvoorbeeld Merwin Dollison, Stefanie Bouma, Melchior van de Pol, Erik Leusink, Jan Scheenstra en de gebroeders Driessen.

Het is inmiddels een klassieker: De Zwarte Dennen Cross.

De deelnemers roemen de gemoedelijke sfeer en het parcours wat een uitdaging is voor elke hardloper: onverharde bospaden, zandwegen en ruiterpaden. Maar ook enkele venijnige klimmetjes en afhankelijk van het weer mul zand of modder.

Om de tiende editie een speciaal tintje te geven heeft de organisatie er voor gekozen iets terug te doen voor het staatsbos. Van elke deelnemer zal een bedrag gedoneerd worden aan Staatsbosbeheer Staphorst ten behoeve van het onderhoud van het Belevingspad.

Met name de kabelbaan is aan onderhoud toe.

Dit pad is ontworpen als niet al te lange wandeling voor (ouders met) kinderen. Voor de kinderen is er om de paar honderd meter iets te ‘beleven’, zoals een bamboe-carillon, een kabelbaan, een stukje met verschillende bodembedekkingen, een zonnewijzerboom en een periscoop waarmee zowel heel laag bij de grond als hoger in de lucht kan worden gekeken.

Om 14.00 uur begint de jongste jeugd (t/m 10 jaar) aan de wedstrijd over 900 meter. Om 14.15 uur volgt de jeugd t/m 13 jaar voor een wedstrijd over 1.800 meter. Om 14.45 uur worden de deelnemers aan de 5 km weggeschoten en om 15.30 is de start van de slotafstand, de 10 km.

Voorinschrijven voor dit hardloopevenement kan tot en met vrijdag op de website van AG’85. Op de dag zelf kan er ook nog worden ingeschreven en wel van 13.15 tot 10 minuten voor de start van de desbetreffende afstand.

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen