Vierde editie van de Oranjeloop op 4 september

Foto: Loopgroep 'AG 85

Op vrijdag 4 september 2015 organiseert de Bos Bedden Loopgroep AG ’85 samen met Comité Unicef Nieuwleusen en in samenspraak met de Oranjevereniging Nieuwleusen e.o. voor de vierde maal de Oranjeloop. De Oranjeloop wordt gehouden tijdens de Oranjefeesten in Nieuwleusen.

De voorinschrijving voor de vierde editie van de Oranjeloop is geopend. Hardlopers kunnen zich alvast inschrijven voor deze gezellige stratenloop op vrijdag 4 september: Klik hier om je alvast in te schrijven. De voorinschrijving sluit op 2 september. Na-inschrijven kan op de dag zelf in de feesttent kan tot 20 minuten voor de start van de desbetreffende afstand. Van elke inschrijving gaat € 1,- naar Unicef.

De Oranjeloop werkt met het IPICO Sports tijdregistratiesysteem van AV PEC. Het voordeel van dit systeem is de accurate tijdwaarneming en de mogelijkheid voor een razendsnelle verwerking van de tijden. Het is een internationaal gebruikt systeem. De chip wordt d.m.v. een tiewrap aan de veters bevestigd. Zie onderstaande video.

Clinics voor de deelnemers
Op 17, 24 en 31 augustus en vinden er clinics plaats voor de deelnemers aan de GAP 5 km Run en de Bos Bedden 10 km Run. Tijdens deze clinics wordt er onder enthousiaste leiding van deskundige trainers vooral aandacht geschonken aan de looptechniek, de warming-up en intervaltraining. Deze clinics zijn de perfecte voorbereiding op de Oranjeloop.

Deelname aan de clinics is gratis. De clinics starten steeds om 19.45 uur bij de parkeerplaats van USV, Kon. Julianalaan 71 in Nieuwleusen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor de leerlingen van de basisscholen in Nieuwleusen zullen ook clinics georganiseerd worden tijdens de gymlessen. Kinderen t/m 12 jaar kunnen bij de Oranjeloop meedoen aan de Unicef Kidsrun (sponsorloop) of aan de Payned Jeugdrun een wedstrijd over 1 mijl.

Ook de leerlingen van het Agnieten College doen mee aan de Oranjeloop. Ook voor deze leerlingen organiseert AG ’85 een clinic tijdens de sportlessen. Meiden en jongens t/m 16 jaar kunnen bij de Oranjeloop meedoen met de Schagen Infra Jeugdrun, een wedstrijd over 2 mijl.

Lees ook:

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen