Mannen uit Staphorst samen naar zangavond in Katwijk

Foto: Harm Brand / Staphorst Nieuws

Rond drie uur vanmiddag vertrok vanuit Staphorst een touringcar met daarin ruim veertig mannen naar de ‘Katwijkse Mannenzang’, een uniek jaarlijks terugkerend evenement waar 1800 mannen samen zingen. Het programma begint om 19:45 uur en is live te volgen en duurt naar verwachting tot ongeveer 21:30 uur. De deuren gaan om 19.00 uur open.

De busreis is op touw gezet door Johan van Arnhem en Meilof Troost. Dit gebeurt voor het eerst in de geschiedenis vanuit Staphorst. Enkelen gingen op eigen gelegenheid, totaal in ieder geval 45 mannen uit Staphorst. Dat is één op de 40 van het totaalaantal van 1800 mannen in de Nieuwe Kerk in Katwijk aan Zee. De toegangskaarten zijn altijd al snel uitverkocht. De mannen zijn naar verwachting rond het middernachtelijk uur terug op Staphorster grondgebied.

Na twee jaar een corona-editie is de zangavond op 13 mei 2022 weer als vanouds. Al meer dan 25 jaar. De grote verzameling stemmen die massaal een stevig stemgeluid voortbrengen, in combinatie met de begeleiding van organist Marco den Toom op het majestueuze ‘Van den Heuvel-orgel’ is heel indrukwekkend. Spreker is Henk Binnendijk en Bert Noteboom de dirigent.

Twee jaar geleden hadden vrouwen uit Staphorst ook een gezamenlijke busreis op touw gezet, maar door de corona-maatregelen ging een streep door het hele evenement. Inmiddels heeft de -toen nieuw opgerichte- Stichting Vrouwenzang Katwijk een nieuwe datum in het verschiet; D.V. vrijdag 7 oktober 2022. Reeds bestelde tickets (maar niet geannuleerd) blijven geldig.

Lees ook: Samen met 1600 andere vrouwen meezingen in Katwijk?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen