Verkiezingsdebat met lijsttrekkers in het gemeentehuis

Op vrijdagavond 11 maart 2022 om 19.30 uur begint het verkiezingsdebat in het gemeentehuis van Staphorst. Inloop vanaf 19.00 uur. Het wordt georganiseerd door DNO Media in samenwerking met de gemeente en wordt geleid door Roel Barkhof.

“Eén van de thema’s is de uitbreiding van de Meppeler haven, die dan op grondgebied van de gemeente Staphorst zou komen. Het gaat om Oevers S, een stuk braakliggende grond dat direct aansluit op de huidige industriële haven. De gemeente heeft haar zinnen gezet op dit gebied, maar wethouder Mulder van Staphorst liet weten dat hij eerst toe was aan ‘koffiedrinken’, voordat hij een concrete toezegging doet.

Voordat de twee partijen tot een overeenkomst komen, heeft een andere partij sowieso aangegeven niet akkoord te gaan met havenuitbreiding. De Natuurbeschermingswacht Meppel heeft gezegd ‘hoe dan ook te gaan procederen’. De organisatie vreest voor aantasting van de natuur, bijvoorbeeld voor het Natura2000-gebied Weerribben-Wieden.”.
De lijsttrekkers van de vijf politieke partijen (SGP, ChristenUnie, CDA, Gemeentebelangen en PvdA) kunnen in het debat hun speerpunten naar voren brengen. Zo wordt wellicht duidelijker wat de verschillende partijen belangrijk vinden de komende vier jaar.
Partijvertegenwoordigers, griffier en burgemeester bij de lancering van de Stemwijzer.

Door ProDemos is een StemWijzer voor de gemeente Staphorst ontwikkeld met circa 30 stellingen. Deze zijn te beantwoorden met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. De StemWijzer vergelijkt vervolgens met welke partijen u de meeste overeenkomsten hebt. De politieke partijen in gemeente Staphorst hebben zelf toelichtingen gegeven op hun standpunten in de StemWijzer. Daardoor is in de StemWijzer gemakkelijk te bekijken wat zij van een bepaald onderwerp vinden. Ook zijn de partijen eenvoudig met elkaar te vergelijken.

Lees ook: Groot verkiezingsdebat GR2018 met alle zes politieke partijen (foto’s/video)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen