Bemoedigingsconcertavond voor brandstof Oekraïne

Foto: ConsoloNL

Op zaterdag 19 maart 2022 wordt er een bemoedigingsavond voor Oekraïne georganiseerd in de Bovenkerk van Kampen. De aanvang is om 19.30 uur; vanaf 19.15 uur is er samenzang. Alle 900 beschikbare kaarten waren binnen een dag gereserveerd, waarmee de kerk volgeboekt is. Overige belangstellenden kunnen de avond volgen via het YouTube-kanaal Kampen Bovenkerk.

Aan de avond werken drie koren mee: Christelijk Genemuider mannenkoor Stereo, jong gemengd koor Immanuël uit Urk, beiden o.l.v. Harm Hoeve, reformatorisch kinderkoor Cantilena uit Staphorst o.l.v. Cor Ploeg. Verder werken mee: Marco den Toom (orgel), André van Vliet (piano), SonaTria (strijkers, fam. Ploeg) en Darina Shevchuck uit Oekraïne (sopraan). Burgemeester E.J. Bilder van Zwartewaterland verzorgt opening en sluiting. Roelof Bisschop, Tweede Kamerlid voor de SGP en ds. D.M. Vinogradsky uit Zhitomir zullen eveneens spreken.

Met de bemoedigingsavond willen de koren, musici en organisatoren graag hun steun betuigen aan het Oekraïense volk en aan de enorme menigte vluchtelingen. In de eerste plaats door middel van gebed en het gesproken en gezongen Woord. Daarnaast zijn ook financiële bijdragen dringend nodig om de nood van deze mensen te lenigen. Gelukkig komt er al veel hulp op gang, maar het einde is nog niet in zicht en de gevolgen nog niet te overzien. Cor en Katja Ploeg-Vinogradskaya en hun gezin zijn betrokken bij de hulpverlening aan Oekraïne. De (digitale) collecte van deze avond is volledig bestemd voor Stichting Help Zhitomir.

Mensen trekken massaal vanuit de Oekraïense steden naar de grensstreek met Polen. Daar worden zij door vrijwilligers naar opvangcentra vervoerd. De familie Ploeg is momenteel druk bezig met het regelen van vervoer voor deze vluchtelingen. Om de ritten tussen Oekraïne/Polen en Nederland te kunnen bekostigen, is er dringend behoefte aan geld voor de brandstof. Er zijn heel veel vervoersmiddelen kosteloos ter beschikking gesteld, zoals bussen, touringcars, bestelbusjes, enzovoorts. De brandstofprijs is hoog: de gemiddelde literprijs ligt hier en daar tussen de 2,50 en 4,00 euro. De collecteopbrengst is daarom concreet bestemd voor het faciliteren van vervoer van vluchtelingen. Het rekeningnummer is NL40 RABO 03434743 95 t.b.v. ConsoloNL o.v.v. Brandstof Oekraïne.

Lees ook: Thema-avond `God en het lijden` met zendeling Oekraïne

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen