Column burgemeester Theo Segers: `Slagveld in Staphorst`

Foto: Ministerie van Defensie

“Een kop in de krant is niet altijd wat het lijkt. Woorden zetten je soms op het goede en soms ook op het verkeerde been”, zo schrijft burgemeester Theo Segers in zijn column:

Neem van mij aan; beide benen op de grond houden en zelf nadenken is waar je het verst mee komt. Ook de kop boven deze column kan je op veel manieren uitleggen. En is zo een mooi voorbeeld hoe je kunt manipuleren met woorden in koppen.

Waar gaat het over? Eind oktober was er een militaire oefening tussen Meppel en Rouveen op Staphorster grondgebied. ‘Slagveld’ in Staphorst dus tussen grote aanhalingstekens. Alle collegeleden waren uitgenodigd om deze militaire oefening mee te maken. Voor militairen die onlangs actief waren in Mali was het half open terrein met veel zandwegen een ideaal gebied voor een oefening.

Het was indrukwekkend om te zien hoe militairen hun beroep uitoefenen en midden in de duisternis posities innamen om de ’vijand’ te kunnen blijven volgen en zo meer. De oefening was geslaagd. Er werd veel geleerd. En de militairen waren ‘geraakt’ door de grote gastvrijheid van de Staphorster inwoners.

Er was ook oplettendheid. Twee Staphorster jagers kwamen polshoogte nemen, want er was beweging in hun gebied. Toch geen stropers? Dat viel gelukkig mee.

Wat overblijft bij het zien van al het militair vertoon: een gevoel van diepe dankbaarheid dat we al 75 jaar in een land van vrede mogen en kunnen leven. Een land waar we met beide benen op de grond blijven staan en onze eigen mening mogen vormen.

Lees ook: Burgemeester Theo Segers: `Staphorst altijd in ons hart`

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen