Burgemeester Theo Segers: `Staphorst altijd in ons hart`

Foto: Gemeente Staphorst

“En zo gaan dingen soms sneller dan je zelf had gedacht”, schrijft burgemeester, vader en opa Theo Segers in zijn column: Begin januari 2020 is voor mijn vrouw Anneke en mij het hoofdstuk Staphorst afgelopen.

Een prachtig hoofdstuk in ons levensboek als burgemeestersechtpaar. Voorlopig blijven we nog wel inwoner van deze gemeente en gaan ondertussen op zoek naar een woning in onze nieuwe gemeente Molenlanden, Zuid-Holland. Maar het belangrijkste; we sluiten Staphorst voor altijd in ons hart…

Vader en opa

Al bij mijn aantreden ruim vier jaar geleden, heb ik er geen geheim van gemaakt graag nog een keer in mijn werkzame leven een stap te willen maken. Weer een gemeente als burgemeester te dienen, is voor mij een uitdaging en dat past bij me. Over 5 maanden hoop ik 60 te worden, dat is ook zo’n mooi ijkpunt.

Hier in Staphorst was de procedure voor herbenoeming al gestart. Toen kwam Molenlanden ineens voorbij: een gemeente zonder gemeentehuis, vol verandering. Een fusiegemeente met 19 dorpen en een stad in het groene hart van Zuid Holland. Wat een prachtige en spannende kans. En met een grote plus dat het dichtbij mijn kinderen en kleinkinderen is. Welke vader en opa wordt daar nu niet blij van!

Tijd van komen en tijd van gaan

De gemeente Staphorst laat ik achter vol van vertrouwen dat het werk en de dienstverlening door gaat voor de inwoners van deze mooie gemeente. Voorlopig ben ik nog wel even hier, maar tijd gaat snel. Voor je het weet, is het jaar voorbij en de tijd om te gaan gekomen.

In De Staphorster en online ziet u op een later moment wel een uitnodiging om afscheid van mij te nemen. Graag schud ik u dan persoonlijk de hand. Toch aan het slot van deze column alvast iedereen bedankt. Bedankt voor de mooie mensen, de mooie samenwerkingen en de mooie tijd.

Lees ook: Twee vrouwelijke collega`s te gast bij burgemeester Segers