Twee vrouwelijke collega`s te gast bij burgemeester Segers

Foto: Gemeente Staphorst

Op maandag 14 oktober 2019 zijn de burgemeesters van Huttendorp Rouveen en Staphorst een middag mijn gast geweest, meldt burgemeester Segers: De twee vrouwelijke burgemeesters, Helena Kuiper (11) en Anne-Gees Huls (12) hebben een middag meegelopen.

Juist die dag waren er veel overleggen, negen in totaal. Een paar overleggen, voor zover voor hun interessant, hebben ze bijgewoond. Onder andere het politieoverleg; daarvan slechts een deel, omdat er ook vertrouwelijke informatie ter tafel komt. Ook kregen ze een rondleiding door het gemeentehuis, bezochten ze de trouwzaal en maakten ze kennis met de gemeentesecretaris, de griffier en de bestuurssecretaresse. Voldoende te zien en te beleven.

Samen hebben we geluncht in de gemeentelijke kantine. Waarna ze bij team burgerzaken uitleg kregen over het aanvragen van een paspoort of rijbewijs. Afsluitend hebben ze de buitendienst bezocht.

In Den Haag was de minister van Binnenlandse Zaken blij en verheugd. Minister Ollongren wil graag meer vrouwelijke burgemeesters en daar werkt Staphorst aan mee.

In deze column dank ik de organisatie en de vele vrijwilligers van Huttendorp Rouveen en Huttendorp Staphorst voor het mooie evenement. Heel veel kinderen en hun ouders kijken uit naar volgend jaar. Dank ook aan andere organisatoren en vrijwilligers van de vele evenementen in onze gemeente. Dit maakt Staphorst wat ze is, bruisend en betrokken.

Lees ook: Column: Stoppen, bewuster leven kan voor niemand kwaad

Dossier: Huttendorpen