Vertegenwoordigers gemeente voetballen tegen VV IJhorst

Klaas en Roelie Drogt runnen de kantine op zaterdagmiddag 12 oktober 2019. Buiten oefenen de teams alvast voor de wedstijd ter ere van de heropening van het gerenoveerde sportcomplex van VV IJhorst aan de Burgemeester van Wijngaardenstraat 7b in IJhorst.

De kantine heeft een nieuwe vloer en wandafwerking in de clubkleuren oranje en zwart. Ook de bestuurskamer is opgeknapt. Bij het trainingsveld achteraan stonden twee lichtmasten. Dat zijn er nu vier op alle hoeken, voorzien van LED verlichting. Meer licht en minder verbruik. Door de veroudering van het voetbalveld was een renovatie van de toplaag nodig. In november 2018 ging de gemeenteraad akkoord met het verstrekken van een bijdrage 30.000 euro. De werkzaamheden zijn in de maanden voor de zomervakantie uitgevoerd, inmiddels was ook het gras weer geschikt om bespeeld te worden.

VV IJhorst had een team samengesteld van oud-gedienden (om de tegenpartij ook een kans te bieden). De oudste speler was 64 jaar. Voorzitter Harry Meijer trad op als coach. Aanvoerder van het team was Albert Dekker. Klaas Woudsma (in geel shirt) blies op het scheidsrechtersfluitje. Hij doet dat al 30 jaar, ook bij KNVB wedstrijden. Hij is tevens secretaris van het 5 koppige bestuur. De burgemeester was ook aanwezig en schudde als ‘eigenaar’ de spelers de hand. Het grootste deel van het publiek bleef staan onder het afdak van het clubgebouw. Mooi droog tijdens de lichte regenbuien.

De gemeente bracht een gelegenheidsteam van raadsleden en ambtenaren op het veld, die ook niet wekelijks trainen. Aanvoerder van het gemeentelijke team is communicatieadviseur Lidy Uiterwijk Winkel. De volgende volksvertegenwoordigers voetbalden mee: Liesbert Lubberink (PvdA), Fabian de Wee (GB), Jacob Spiker (CDA), Herriet Brinkman (CDA), Jan Carlo Bos (CU), Klaasje Lier (CU), Luuk Hoeve (CU), Alberto Schra (CU). Allemaal gekleed in een wit shirt met het gemeentelogo en een blauwe broek, de keeper in lange zwarte broek. De keeper van IJhorst droeg een helderblauwe trui.

Wedstrijdverloop

Om 15.00 uur mocht wethouder Alwin Mussche als coach van de gasten de aftrap doen. In de eerste helft van 30 minuten kwam het gemeenteteam op een 2-1 voorsprong. Na de rust van een kwartier volgden meerdere doelpunten aan weerszijden, maar speelde VV IJhorst sterker. Toch kwam de stand nog weer gelijk op 4-4. Ondertussen was het zachtjes gaan regenen. Kort voor de eindtijd van 16.15 uur scoorde VV IJhorst echter nog een extra doelpunt zodat oranje-zwart met 5-4 won van wit-blauw. Tijdens en na de wedstrijd was er een hapje en een drankje in de kantine en onder het afdak.

Lees ook: Politiek voetbal bij officiele opening nieuwe accommodatie

Dossier: