112

Koninklijke onderscheidingen en diploma`s voor brandweer

Foto: Marcel van Saltbommel

De vrijwilligers Wilfred den Hollander, Erik Hulst en Hendrik Veijer werden in het zonnetje gezet omdat zij het diploma manschap hebben behaald. Op de jaarlijkse korpsavond van Brandweer IJsselland, post Staphorst werd tevens stilgestaan bij jubilea en afscheid van drie brandweervrijwilligers. Jan Bloemert is 30 jaar verbonden aan het korps.

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft Jan Dunnik, Jan Hofstede en Arend Huisman uit Staphorst benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij hebben dit jaar afscheid genomen als vrijwilliger bij. De versierselen behorende bij de onderscheiding zijn tijdens de jaarlijkse korpsavond van de post Staphorst op vrijdag 6 december door burgemeester T.C. Segers uitgereikt.

Jan Dunnik heeft per 1 september afscheid genomen als vrijwilliger bij post Staphorst. Hij heeft 30 jaar deel uitgemaakt van het brandweerkorps. Naast het vervullen van de repressieve taken heeft hij gedurende een periode van tien jaar de functie van duiker, tevens duikploegleider Staphorst uitgeoefend: Jan Dunnik neemt na 30 jaar afscheid van de brandweer.

Jan Hofstede is 28 jaar brandweervrijwilliger geweest. Hij heeft per 1 september afscheid genomen als vrijwilliger bij Brandweer IJsselland. Jarenlang maakte hij deel uit van de werkgroep Materieelbeheer. Naast de repressieve taken heeft hij ook de functies van brandweerchauffeur en voertuigbedienaar tankautospuit vervuld. Jan Hofstede neemt na 28 jaar afscheid van brandweer.

Arend Huisman heeft het brandweerkorps per 1 oktober verlaten. Hij heeft zich 40 jaar ingezet als brandweervrijwilliger. Meer dan 30 jaar vervulde hij de functie van bevelvoerder. Ook is hij meer dan 25 jaar oefenleider binnen de ploeg geweest. Tevens was hij meer dan tien jaar actief bij de duikploeg van Staphorst. Arend Huisman neemt na 40 jaar afscheid van brandweer.

De foto’s zijn gemaakt door de vaste brandweerfotograaf van korps IJsselland, Marcel van Saltbommel. In de trouwzaal van het gemeentehuis van Staphorst werd een groepsfoto gemaakt. Burgemeester Segers was voor de laatste keer aanwezig, hij en zijn vrouw kregen van de spuitgasten een schilderij van dorpskunstschilder Jan Schra uit Rouveen als afscheidscadeau.

Lees ook: Korpsavond Brandweer 2018 in teken van jubilea en afscheid (foto’s)