Hennie Huls bakt lekkerste taart van Staphorst voor JAN

Tijdens de Midwinter Shopping Night op donderdagavond 20 december was in de tent naast Juwelier Dekker de proeverij van ‘Heel Staphorst Bakt’, georganiseerd door Team JAN van familie De Weert.

Vooraf konden de taarten tot 17:00 uur ingeleverd worden in de tent naast Juwelier Dekker, waarna een vakjury de 24 ingezonden taarten beoordeelde. Rond de klok van 19:00 uur was de prijsuitreiking. Na de prijsuitreiking werden de taarten aangesneden en aangeboden aan de liefhebbers. Deze konden hiervoor een bijdrage doneren. De opbrengst hiervan gaat naar Stichting ALS en bedroeg 609 euro. Een groot succes; ruim 25 euro per taart.

Boer Staphorst stelde alle prijzen beschikbaar. De hoofdprijs, een stoere vintage keukenmachine van Smeg ter waarde van 449 euro, werd gewonnen door Hennie Huls met een chocolade-hazelnoottaart. De tweede prijs 25 euro was voor de Kitkat Cheesecake van Marleen Visscher. De derde prijs van 10 euro ging naar Hilliene van der Hoek voor haar Moltaart. Samina George sleepte de originaliteitsprijs in de wacht met de mooiste taart, goed voor 15 euro.

Team JAN bestaat uit dertien leden van de familie De Weert die mee gaan doen aan de Tour du ALS op 29 mei 2019. De teamleden beklimmen de Mont Ventoux om geld op te halen voor de Stichting ALS, voor onderzoeken, betere zorg en begeleiding van ALS-patienten en hun familie. Bijna 10 jaar geleden verloor familie De Weert ‘hun’ Jan aan ALS. Ze doen er daarom alles aan om geld op te halen voor de Stichting ALS om zo Jan te herinneren.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen