Verpleeghuis De Schiphorst trekt rond de 170 bezoekers

Foto: Zorggroep Noorderboog

De open dag van verpleeghuis De Schiphorst in Meppel trok afgelopen zaterdag rond de 170 bezoekers. Bezoekers van de open dag in Isala Diaconessenhuis combineerden dit in veel gevallen met een bezoek aan de Schiphorst.

De ontvangst was gastvrij, met koffie en door de bewoners gebakken appeltaart. Een rondleiding was niet mogelijk, dat zou te onrustig zijn voor de bewoners. Om toch een indruk te kunnen geven van een appartement, had Van de Belt meubels er een nagebouwd.

Bezoekers konden terecht met vragen over wonen, zorg en welzijn binnen de Schiphorst. Ook was er informatie over meelopen in de zorg en werken bij Zorggroep Noorderboog. De fysiotherapeuten lieten hun innovaties zien, zoals het fietslabyrint. Varekamp notarissen was aanwezig met informatie over bijvoorbeeld bewindvoering, mentorschap, en erfrecht.

De stadsbus van Reestmond bracht de mensen naar De Schiphorst en weer terug. Afgaande op de enthousiaste reacties van zowel deelnemers als bezoekers en gastheren, was het een geslaagde open dag.

Lees ook: