Burgemeester bezoekt High Tea op OBS de Berkenhorst

Foto: OBS De Berkenhorst

Donderdag 13 juli waren de centrale hal en het speellokaal van OBS de Berkenhorst omgetoverd tot een echt restaurant. Bij de High Tea schoof burgemeester Theo Segers als speciale gast aan, die een kopje thee mee kwam drinken.

Bij de opening van de High Tea, liet hij weten een bijzondere band te hebben met Schotland. Lange tafels met hapjes gemaakt voor en door de leerlingen stonden centraal opgesteld op lange tafels. Prachtig gedekte tafels met kopjes voor de thee, prachtige servetten en sjieke bordjes en dat allemaal voor de High Tea, een stukje traditie uit Engeland.

Burgemeester Segers: “Te gast bij High Tea bij OBS Berkenhorst. Mooie sfeer.”

De High Tea was een onderdeel van het project “Hand in hand door Engeland”. Tijdens dit project staat de Engelse taal, cultuur en geschiedenis centraal op OBS de Berkenhorst. Rugbyclinics, Engelse les, een doedelzakworkshop en als afsluiting de zogenaamde Highland Games waarbij de leerlingen, verdeeld in clans, gekleed in kilts allerlei spelletjes zullen doen. Het project word afgesloten met de keuze voor een nieuwe Engelse methode.

Vanaf maandag 26 juni tot de zomervakantie staat OBS de Berkenhorst in Staphorst in het teken van alles wat met Engeland te maken heeft, tijdens het project “Hand in Hand door Engeland”. Tijdens dit project staat Engeland, de Engelse taal en de Engelse cultuur centraal. Op het einde van het project maken we de keuze voor een nieuwe Engelse methode, die volgend schooljaar ingevuld zal worden.

Op dinsdag 11 juli is er een grote knutseldag. Tijdens deze dag maken groepen leerlingen, uit alle groepen, allerlei Schotse dingen, die zij zullen dragen tijdens de “Lowland Games” op 21 juli. De teams van kinderen maken voor hun eigen clan kilts (Schotse rokken),  vlaggen en shirts voorzien van hun eigen tartan (clan-wapen).

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen