Wethouder Krale doet mee op sportdag openbare scholen

Foto: Gemeente Staphorst

OBS de Berkenhorst uit Staphorst en OBS de Iekmulder uit IJhorst hielden op donderdag 1 juni hun jaarlijkse sportdag. De sportdag vond plaats op de velden in IJhorst. Wethouder Krale sloot een uurtje aan om gezellig met de leerlingen mee te bewegen.

Wethouder Krale: “Mooi om te zien dat de openbare basisscholen hun krachten bundelen en samen een sportdag organiseren. Ik hoop dat alle kinderen een leuke dag hebben gehad en met dit weer fijn hebben gesport.”

De wethouder opende de sportdag en wenste alle kinderen een sportieve dag toe. De leerlingen van groep 1 tot en met 8 gingen ’s ochtends diverse sportonderdelen bij langs. Zo moesten ze sprinten, verspringen, een coopertest doen, kogelrollen, een hindernisbaan af en nog veel meer. Om 12 uur volgde de traditionele estafette.

’s Middags ging de sportdag verder met een slagbaltoernooi voor de groepen 3 t/m 8. Aan de eind van de dag kregen alle leerlingen een gouden medaille. Deze is ontworpen door de leerlingen van de Berkenhorst, uitgeprint met een 3D printer. De prijzen werden uitgereikt door de wethouder.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen