Bloembakken bij rotonde door wijkraad Staphorst-Noord

Foto: Gemeente Staphorst

Het openbaar gebied is met de komst van de bloembakken verfraaid, het levert een positieve bijdrage aan de leefbaarheid in Staphorst. Op maandag 19 juni hebben het college van Burgemeester en Wethouders samen met de wijkraad het eindresultaat beoordeeld.

De wijkraad Staphorst-Noord diende een plan in dat bestond uit drie onderdelen. De eerste twee zijn gerealiseerd: het plaatsen van Whatsapp waarschuwingsborden bij de invalswegen van de wijk en het opleiden van vijfentwintig wijkbewoners in het bedienen van een AED en het leren reanimeren.

Met de aanleg van een aantal bloembakken op de rotonde in het centrum van Staphorst heeft de wijkraad het derde onderdeel van hun plan afgerond.

Gemeente Staphorst hecht veel waarde aan initiatieven uit de samenleving. Om deze te stimuleren zijn er financiële middelen beschikbaar gesteld. Zo konden wijk- en dorpsraden uit de gemeente in 2015 een plan indienen om in aanmerking te komen voor een wijkbudget. Het plan moest ten dienste staan van de leefbaarheid in de wijk en de zelfredzaamheid bevorderen.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen