Passieproject gospelkoor `Lord, remember me` in De Bron

Foto: Erik Korterink

Gospelkoor Alemet uit Oene zong zondagavond het passieproject  “Lord, remember me” in kerk De Bron in Staphorst. Dirigent Erik Korterink kon samen met het koor en de musici in een overvolle kerk op een prachtige manier een indrukwekkend verhaal neerzetten.

Het koor werd naast piano begeleid door een strijkkwartet, orgel, fluit en klarinet.

DSC00888De opkomst was boven verwachting; zowel achter- als voorin de kerk moesten veel stoelen worden bijgezet. Het koor begon de avond met het uitbundige intochtslied ‘Long live the King’, de feestelijke intocht van Jezus in Jeruzalem. Vervolgens ging het verhaal door naar het laatste avondmaal, de hof van Getsemané, het verraad, de Via Dolorosa en het ruw houten kruis. Het publiek werd, deels door samenzang, meegevoerd langs de moeilijke weg die Jezus moest gaan.

Het concert had als thema: ‘Lord, remember me’. Woorden afkomstig van de moordenaar aan het kruis, die aan Jezus vroeg of Hij aan hem wilde denken in zijn koninkrijk. Woorden die we ook op onszelf kunnen toepassen: ‘Jezus, denk aan mij’. Aan het begin van de avond brandden er zeven kaarsen voorin de kerk. Na het noemen van een van de zeven kruiswoorden werd telkens een kaars gedoofd.

Na het laatste kruiswoord ‘Jezus, in Uw handen beveel ik mijn geest’, werd het donker en stil in de zaal. Alleen een kruis voorin de kerk bleef verlicht, om zo stil te staan bij wat Jezus voor ons aan het kruis heeft gedaan. Na dit moment van stilte werd onze dank voor Jezus’ kruisdood bezongen. Met liederen als ‘Dank U voor het kruis Heer’ en ‘Genade zo oneindig groot’ kon iedereen de kerk met hoop en beloften in stilte verlaten.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen