Zingen met Christelijk gemengd koor `Excelsior` uit Urk

Foto: Youtube - Zingen in de Zomer

Op zaterdag 12 maart wil Zingend naar de Zondag Staphorst (ZNDZ) voor dit seizoen haar voorlaatste koor- en samenzang avond houden.

De stichting is blij op die avond het Christelijk gemengd koor ”Excelsior” uit Urk te ontvangen. Dit koor is een vertrouwde gast die vaker de koor- en samenzang avonden van ZNDZ Staphorst heeft begeleid. Aanvang: 18.50 uur (open om 18.15 uur). De locatie is kerkgebouw De Bron, Churchilllaan 2 te Staphorst. Entree: € 5-  p.p. (kinderen tot 12 jaar vrij).

Het koor staat onder leiding van dhr. Minne Veldman, die ook regelmatig de avonden van ZNDZ begeleid op het orgel. Op 12 maart wordt de muzikale begeleiding op het orgel verzorgd door Arjan Wouters. Ronald IJmker verzorgt deze avond de begeleiding op piano.

De korte meditatie zal gedaan worden door Ds. J.A.L. Duijster uit Zwartsluis. De avond wordt gepresenteerd door Frouk Alice Weijs-Kroek. Deze zangavond staat in het teken van de lijdenstijd, op weg naar Pasen. De te zingen liederen zijn hierop afgestemd.

“Excelsior” is een gemengd koor. Niet alleen gemengd door man/ vrouw maar ook door leeftijd. Het koor heeft leden in alle leeftijdscategorieën wat bijdraagt aan een bijzonder frisse klank. Dit, tezamen met het bekende Urker “volume”, maakt een optreden altijd bijzonder.

“Excelsior” kent ruim 60 leden en is opgericht in 1971. Toch heeft het koor oudere wortels. Er is een link naar het oudste koor van Urk dat weer is opgericht in 1892. Urk kent een lange koren traditie. “Excelsior” zingt een breed scala aan Christelijke liederen.

Lees ook:

article
10480
Zingen met `Excelsior` uit Urk
Op zaterdag 12 maart wil Zingend naar de Zondag Staphorst (ZNDZ) voor dit seizoen haar
https://staphorst.nieuws.nl/entertainment/10480/zingen-christelijk-gemengd-koor-excelsior-urk/
2016-03-11T14:26:27+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/315/2016/03/11132627/maxresdefault1.jpg
aankondiging, zingend
Entertainment