Kampioenen videokeuring kalveren van 2021 bekend

Foto: KOC Rouveen/Staphorst e.o.

Na drie weken wachten kregen de deelnemers aan de videokalverkeuring op een gezellige zaterdagmiddag 9 oktober 2021 eindelijk te horen wie er kampioen en reserve kampioen waren geworden. De prijswinnaars op een rij:

  • Kampioen Voorbrengen Junioren: Ilse Timmerman / Reserve Kampioen: Jesse Nathan Timmerman
  • Kampioen Exterieur Junioren: Maureen Prins Reserve Kampioen: Jesse Timmerman
  • Kampioen Toilet Junioren: Maureen Prins / Reserve Kampioen: Arthur Spiker
  • Kampioen Voorbrengen Senioren: Evelien Bloemhof / Reserve Kampioen: Bram Jansen
  • Kampioen Exterieur Senioren: Vera Timmerman / Reserve Kampioen: Steven Dingstee
  • Kampioen Toilet Senioren: Evelien Bloemhof / Reserve Kampioen: Vera Timmerman
  • Algemeen Kampioen 2021: Evelien Bloemhof / Aanstormend Talent 2021: Jurjan Brand
  • Jonge Toppers: Brechtje Prins, Jildou Prins en Robine Timmerman

Een van de schuren van het Waterschapsgebouw Drents Overijsselse Delta aan de Conradsweg 3 in Rouveen was omgetoverd tot een gezellige zaal. Het voltallige bestuur was aanwezig en jurylid Gerrit van ’t Hof. Helaas was jurylid Jos Knoef verhinderd, maar Gerrit heeft dit meer dan goed gemaakt. Nadat iedereen voorzien was van een bakje koffie of een glas fris opende voorzitter Henri Timmerman de middag waarna Gerrit het overnam.

Gerrit gaf aan hoe hij had genoten van de deelnemers en hij samen met Jos goed waren verwend met een natje en een droogje. Na de openingswoorden werd de film vertoond die die dag was gemaakt. Na elke rubriek maakte Gerrit het even spannend wie dan uiteindelijk de kampioenen waren geworden. Dit jaar werd er ook een beker uitgereikt voor het aanstormend talent van 2021, Jurjan Brand mocht deze is de wacht slepen.

Nadat alle kampioenen bekend waren  gemaakt was er nog gelegenheid om onder het genot van een drankje en een hamburger nog even na te praten met elkaar. Ondanks dat de voorkeur toch echt uitgaat naar een fysieke keuring heeft iedereen genoten van de gezelligheid. Een bijkomend voordeel is: er is nu een mooie film die de deelnemers aan betrokkenen kunnen laten zien die niet aanwezig waren bij de gezellige middag.

Lees ook: Ruim 20 kalfjes met begeleiders doen mee aan keuring