Groep leerlingen loopt naar Kampen tegen kinderslavernij

Foto: Youtube / IJM

Vanuit een aantal leerlingen uit Staphorst die naar de Pieter Zandt in Kampen gaan, is het idee opgekomen naar aanleiding van een lessenmarathon een sponsorloop te organiseren. Het is de bedoeling om in de nacht van woensdag op donderdag op 14 oktober 2021 rond 2:00 uur te starten in Staphorst, en dan 30 km naar Kampen te lopen.

Dit doen ze met een groep van ongeveer 20 personen. Het doel is de stichting IJM te steunen met een zo groot mogelijk bedrag. De organisatie International Justice Mission komt op tegen de moderne slavernij, in het bijzonder tegen de kinderslavernij in Ghana. Hier worden kinderen tussen de 5 en 12 jaar misbruikt om onder andere visnetten onder water los te maken. Dit moet worden tegengehouden vindt de organisatie IJM. Dat gebeurt in samenwerking met de lokale organisaties en de politie. Om reddingsacties te kunnen uitvoeren is veel geld nodig.

Daar hopen de leerlingen deze organisatie mee te helpen door middel van deze sponsorloop. Jullie kunnen hen helpen door nu meteen een bijdrage over te maken naar banknummer: NL91RABO0330931571 op naam van Laurens Mulder, onder vermelding van ‘Sponsorloop IJM‘. Dan zorgt Comit√© Sponsorloop Staphorst op haar beurt ervoor dat IJM Nederland een mooie bijdrage krijgt. Zij hopen op de dag voor de sponsorloop de balans op te maken, dus op 13 oktober, en dan op 14 oktober een cheque te kunnen overhandigen, zo meldt Klaas Huls.

Bovenstaand het een video van het verhaal van de drie jongetjes Foli, Gideon en Gibson die vastzaten als slaaf op Lake Volta in Ghana en door IJM en lokale autoriteiten werden bevrijd.

Lees ook: Families zamelen spullen in voor vluchtelingen op Lesbos

Cookieinstellingen