Werkzaamheden aanleg fietspad Kanlaan in volle gang

Foto: Gemeente Staphorst

Wethouder Alwin Mussche nam eind oktober samen met Roelof Tuin, voorzitter van de Dorpsraad een kijkje bij de werkzaamheden aan de Mr. J.B. Kanlaan. Met graafmachines wordt druk gewerkt aan de eerste fase van de aanleg van het 4,5 kilometer lange fietspad door Punthorst.

Er wordt gewerkt aan dammen, sloten en het fietspad. Ook moeten alle in- en uitritten van de woningen en bedrijven worden aangepast. De verwachting is dat het grootste gedeelte van het fietspad rond de feestdagen voorzien zal zijn van betonverharding. In verband met de werkzaamheden is de Mr. J.B. Kanlaan afgesloten voor doorgaand verkeer. De weg is wel open voor bestemmingsverkeer, fietsers en voetgangers.

Wethouder Mussche: “Ik ben blij om te zien hoe het werk nu meteen flink opschiet. Wat ook mooi is, is hoe de inwoners goed op de hoogte worden gehouden van de werkzaamheden. Inmiddels is de derde nieuwsbrief verspreid. Daarnaast houd NTP,  de uitvoerder van de werkzaamheden, ook persoonlijk contact met de aanwonenden, zodat de overlast van de werkzaamheden in overleg geminimaliseerd kan worden.”

Voorzitter Roelof Tuin: “Dit fietspad gaat de veiligheid op de Kanlaan sterk vergroten. De Kanlaan is de laatste jaren flink drukker geworden. Er ligt ook een school aan deze weg. Er gaan dus veel schoolgaande kinderen over, terwijl er ook veel auto’s en vrachtverkeer langs ze heen rijden. Daarom is het goed om te weten dat de fietsers binnenkort gescheiden van het overige verkeer kunnen rijden op een vrijliggend fietspad.”

Voor Punthorst is het fietspad erg belangrijk. Dorpsraad Punthorst is daarom nauw bij de planning en de aanleg betrokken.

Lees ook: Aanleg fietspad Punthorst wordt opnieuw aanbesteed