Dané Kisteman nieuwe voorzitter Jongerenraad Staphorst

Foto: Dané Kisteman

Onlangs is Niels Ubak, voorzitter van Jongerenraad Staphorst vanwege zijn studie verhuisd naar Rotterdam. De afstand naar Staphorst maakt dat hij de taak van voorzitter neerlegt. Dané Kisteman neemt de hamer (en het fluitje) van hem over.

“Het voorzitterschap lijkt me een leuke en vooral uitdagende taak. Men is zich steeds meer bewust van het bestaan van de Jongerenraad. We worden bij meer onderwerpen betrokken en kunnen daardoor steeds beter de mening van jongeren ventileren. Als voorzitter is het dan ook van belang om de lijntjes tussen de gemeente en de jongeren kort te houden. Niels heeft dat de afgelopen periode perfect gedaan.”

Deze advocaat in spe gaat enthousiast aan de slag om jongeren actief bij de politiek te betrekken. Dané Kisteman (23) is al sinds de oprichting betrokken bij de jongerenraad. Het afgelopen jaar was zij al secretaris. Suzan Hokse (21) zal deze taak vanaf nu gaan uitvoeren. Pieter Oosterling (19) blijft penningmeester. De Jongerenraad bestaat nu uit negen jongeren. Nieuwe leden zijn altijd welkom.

Lees ook: Vijf leden jongerenraad nemen afscheid in gemeenteraad