Column burgemeester Segers: `De bedreigde burgemeester`

Foto: Harm Brand

Heeft u het gelezen? De beveiliging van de burgemeester van Haarlem, Jos Wienen, wordt afgeschaald. zo begint burgemeester Theo Segers zijn column: ‘De bedreigde burgemeester’:

De beveiliging van de burgemeester van Haarlem, Jos Wienen, wordt afgeschaald. Meer dan een jaar lang kon hij niet thuis wonen en had hij altijd minimaal twee agenten om zich heen. En dit alleen maar om het feit dat hij zijn werk, het zijn van burgemeester, uitvoerde. In wat voor land leven wij? Ik zeg altijd: “boos worden mag, emotie mag, maar bedreigen mag nooit!”

Maar hoe is dat in Staphorst?

De gemeente Staphorst zorgt heel goed voor de burgemeester! Een mooi verhaal: een kennis uit onze vorige woonplaats – ik noem hem even Jaap – fietste rond in Staphorst en omgeving. Hij besloot even langs te gaan bij het nieuwe huis van het burgemeestersechtpaar. Hij was tenslotte ook al eens langs geweest toen wij aan de Binnenweg woonden.

Hij kwam in IJhorst en vroeg een willekeurige voorbijganger waar de burgemeester woonde. Hij kreeg echter niet de gewenste respons. De willekeurige voorbijganger zei namelijk: “Dat kan ik u niet vertellen, want ik weet niet wat uw bedoeling is.” Kijk, dat is zorgen voor je eerste burger. Dank u wel! (Jaap legde via WhatsApp contact met mijn vrouw, uiteindelijk hebben we elkaar wel gesproken).

Lees ook: Drie burgemeesters na de bouw van twee nieuwe wijken

https://twitter.com/tcsegers/status/1170011903311122432