Zangsteun van de Stappester Diekzangers bij aubade

Foto: Harm Brand

Ondanks dat het muziekkorps nog een stukje extra speelde, bleef de microfoon dienst weigeren. Voorzitter Jan Carlo Bos en ook burgemeester Theo Segers moesten het op ouderwetse manier doen zonder geluidsversterking.

Met stemverheffing spraken ze de menigte kort toe. Evenals eerder in Rouveen, werd hier decorandus Koob Logtenberg namens de Oranjevereniging Staphorst gefeliciteerd met zijn onderscheiding. De burgemeester sprak vanonder het afdak wat volgens hem fungeerde als klankbord. Hij was blij dat hij droog kon staan, in Rouveen had hij al een half uur in de regen gestaan.

De boodschap in zijn toespraak waren woorden met drie A’s. Die van Aanspreken, Aanvaarden en Aandacht geven. Die werkte hij kort uit. De drie eigenaren van de mooist versierde fietsen werden naar voren geroepen. De derde kwam niet opdagen. Twee meisjes mochten vanaf het podium meegenieten van de muziek.

Onder begeleiding van Christelijke Muziekvereniging Prinses Margriet en de Stappester Diekzangers werden na het Wilhelmus nog enkele vaderlandse liederen gezongen: “Waar de blanke top der duinen”, “De Wielewaal ” (dudeljo-o klinkt zijn lied), en de Draaiersjongen; In een blauw geruite kiel, als matroosje vlug en net, en daar staat Hollands Admiraal. Daarna marcheerde het muziekkorps af.

Na afloop hielpen twee Diekzangers een collega de afstapjes van de laadklep van de verhuiswagen van Veijer Verhuizingen af. Deze diende als overdekt podium. Ook de burgemeester hielp in navolging zijn vrouw Anneke die stap te maken. Ze droeg voor de gelegenheid feloranje pumps.

Lees ook: Ballonnen, wensen en vaderlandse liederen zingen in 2018

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen