Aubade in Rouveen met afscheid van Henk Courtz

Aandacht en een felicitatie was er voor de gisteren koninklijk onderscheiden Jan Hooikammer bij de opening van de Koningsdag 2019 in Rouveen door voorzitter Gerwin Klomp. Nog meer voor scheidend bestuurslid Henk Courtz.

Na de felicitaties en het het driewerf hoera voor de 52-jarige koning, refereerde de burgemeester aan zijn vorig jaar uitgelegde verschil tussen aubade en serenade. Onder het hijsen van de Nederlandse driekleur werden de bekende coupletten van het Wilhelmus aangeheven.

De heer Bert Blaauw was als bestuurslid voor de Koninklijk Bond van Oranjeverenigingen voor Noord-Nederland naar Rouveen afgereisd. Hij stond onder de paraplu van de vrouw van burgemeester. Haar man stond in de regen naast de vrijwilligers van de Oranjevereniging.

Maar liefst 26 jaar zat Henk Courtz, op dit moment weer raadslid voor het CDA, in het bestuur van de Oranjevereniging Rouveen. “Zo vaak komt dat niet voor”, aldus Blaauw. Hij kreeg daarom naast een oorkonde en speldje, een erepenning uitgereikt.  De bond telt zo’n 800 oranjeverenigingen.

Na de plechtigheden stroomden de kinderen van het Kerkplein richting het grasveld op de Levensboom-locatie wat ingericht was als buitenspeelterrein. Op de feestlocatie dit jaar zelfs een reuzenrad. Met overdekte gondels, dus kan men droog zitten. Het hemelwater druipte gestadig.

De leden van het muziekkorps Prinses Margriet en diverse andere aanwezigen spoedden zich ondertussen naar Staphorst voor de opening en aubade aldaar. In Rouveen was vanmiddag een autorodeo, vanavond een Oranjeconcert van het Christelijk Mannenkoor Staphorst en muziek in de feesttent.

Lees ook: EHBO extra beloond bij aubade Rouveen op Koningsdag 2018