Column burgemeester Segers: `Goed en gezegend 2019`

Foto: Gemeente Staphorst

‘Een zalig uiteinde’ wensten onze rooms-katholieke buren ons vroeger toe. Mooie wens voor aan het einde van het jaar 2018, op de drempel van 2019. Natuurlijk wens ik u ook een goede viering toe van het oude jaar.

Heb oog voor mensen die alleen zijn en de jaarwisseling in eenzaamheid doorbrengen; let op elkaar. Eigenlijk een opdracht voor het hele jaar. Ik weet dat velen van u op nieuwjaarsdag een bezoekje brengen bij vader, moeder, opa, oma. Dat is mooi. Maar kijk ook eens naar mensen in je omgeving die niemand (meer) hebben. Laat ook hier de kracht van Staphorst merken. Ik ben fier op wat er kan en gebeurt. Ook op de aandacht voor elkaar!

Nog even over die laatste uren van 2018. Houd rekening met elkaar. Ook als je vuurwerk afsteekt. Denk aan oudere en/of zieke mensen en dieren die last hebben van het geknal. Denk aan de huizen met rieten daken. Doe voorzichtig met carbid en met vuurwerk. Elk ongeluk, elk slachtoffer, iedere brand is er een te veel.

Ik wens u een goed en gezegend 2019 toe. Maar dat doe ik – en het voltallige college – het liefst persoonlijk. Daarom nodig ik u van harte uit om naar uw huis van de gemeente te komen op woensdag 2 januari. Vanaf 19.30 uur staan we in de hal om u de hand te schudden. Tot dan.

Lees ook: