Jouk Boer koninklijk onderscheiden na 30 jaar brandweer

Foto: Harm Brand

Ter gelegenheid van zijn afscheid als brandweervrijwilliger is ook Jouk Boer uit Staphorst benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Enkele minuten eerder was Thijs Kooiker al koninklijk onderscheiden.

Jouk Boer heeft per 1 augustus 2018 afscheid genomen als vrijwilliger bij de Brandweer IJsselland, post Staphorst. Hij heeft 30 jaar deel uitgemaakt van het brandweerkorps. Naast het vervullen van de zogeheten repressieve taken, het bestrijden van brand en het verlenen van hulp aan mens en dier, trad hij ook op als chauffeur.

De versierselen behorende bij de onderscheiding zijn door burgemeester T.C. Segers tijdens de jaarlijkse korpsavond van de post Staphorst op vrijdag 30 november uitgereikt. Hij en zijn vrouw werd daarvoor toegesproken door brandweerpostcommandant Jan Roo. Zelf hield hij ook een korte maar inhoudsvolle afscheidstoespraak voor het korps met aanhang.

Diverse familieleden waaronder zijn moeder waren gekomen om getuige te zijn van het gebeuren. Dichtbij het eerder bij zijn afscheid gebruikte zeildoek met opdruk: “Na 30 jaar met de brandweerauto ‘on tour’, wordt Jouk nu bedrijfsbrandweer bij Boer”. In het dagelijks leven is hij algemeen directeur van Boer Staphorst.

Lees ook:

Dossier: Onderscheidingen