112

Brandweerman Jouk Boer neemt na 30 dienstjaren afscheid

Foto: Harm Brand

Vanavond nam Jouk Boer na 30 dienstjaren afscheid van de Staphorster brandweerploeg. Hij en zijn vrouw Rensje werden opgehaald bij de zaak en mochten rondrijden in een oude legerjeep met daarachter een slangenwagen.

Deze auto werd begeleid door twee brandweerwagens en een -bus met loeiende sirenes. Op het P2000-systeem was echter geen melding te bespeuren. Na de rondrit werd er een groepsfoto gemaakt. Burgemeester Theo Segers en zijn vrouw Anneke keken daarbij toe.

Achterop een van die wagens “Na 30 jaar met de brandweerauto ‘on tour’ wordt Jouk nu bedrijfsbrandweer ” (met daarnaast het logo van Boer Staphorst, waarvan hij algemeen directeur is).

Brandweerlieden tot 40 jaar moeten om de 4 jaar gekeurd worden, tussen de 40 en de 50 om de twee jaar. Boven de 50 moet men elk jaar door de keuring. Vroeger was de harde grens strikt 55 jaar.

Jouk Boer heeft dat net niet afgewacht, maar rukt definitief in na 30 jaar uitrukken. Samen met de collega’s duwt hij de slangenwagen weer in de schuur en begint hij de ballonnen en versiering op te ruimen.

Lees ook: